Rezultate

Cutie de instrumente circulare

Această secțiune prezintă caseta noastră de instrumente pentru economie circulară, inclusiv instrumente de informare, colaborare, calificare și finanțare pentru a promova tranziția către o economie circulară.

 http://cciabn.ro/moveco/wp-content/uploads/2018/07/index.pngBroșura MOVECO “Gunoiul tau este comoara mea”afișează soluții de bune practici pentru economia circulară în regiunea Dunării. Bucurați-vă de lectură – există o versiune engleză, bulgară, croată, germană, maghiară, română, sârbă, slovenă și slovacă! Pentru a afla mai multe despre cele mai bune practici din țările regiunii Dunării, vizitați secțiunea noastră Cele mai bune practici.

 

 Lista de verificare și fișele tehnice sprijină întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) în tranziția către o economie circulară. Cu lista de verificare, IMM-urile își pot da seama de status quo în ceea ce privește economia circulară. Fișele tehnice sprijină IMM-urile în acumularea de cunoștințe suplimentare despre economia circulară. Pentru a afla mai multe despre lista de verificare și fișele tehnice, faceți clic aici.    

 Lista de verificare pentru sprijinirea IMM-urilor  

 Fișă tehnică „Informații privind economia circulară” 

 Fișă tehnică „Economia circulară: termeni și definiții” 

 Fișă tehnică „Instrumente de sprijin pentru o economie circulară”

Instrumente de calificare

Acest program de calificare pregătește întreprinderile și alte părți interesate pentru schimbările viitoare către o economie circulară. Instruirea acoperă multe aspecte diferite în ceea ce privește economia circulară: principii, pregătire juridică, școli de gândire, precum și implementarea acesteia în afaceri și fluxuri materiale.   

Principiile economiei circulare

Economie circulară – școli de gândire

 Căi noi de materiale  

Abilități de afaceri pentru antreprenori ecologici

Modele de afaceri pentru economia circulară

Legislația UE

Instrumente de colaborare

Raport de mapare a instrumentelor de colaborare: prezintă exemple virtuale și față în față ale instrumentelor de colaborare pentru cele mai bune practici, concepute pentru a sprijini trecerea de la o economie liniară la una circulară.

Descrierea formatelor de cooperare: Acest raport descrie formate de cooperare adecvate proiectului MOVECO și proiectelor cu economie circulară în general.

Regiunea Dunării bogat diversă este o legătură vitală între Europa de Est și Europa de Vest. Cooperarea strânsă și eforturile concertate din cadrul MOVECO promovează creșterea economică, durabilitatea mediului și implicarea socială în diferite moduri:

Strategia transnațională pentru tranziția la economia circulară în regiunea Dunării: Această strategie transnațională include identificarea posibilelor fluxuri materiale pentru regiunea Dunării și a foilor de parcurs pentru implementarea strategiei.

Foaie de parcurs și plan de acțiune: pentru a implementa strategia transnațională, trei planuri de parcurs între țări ale grupului 1 de inovare (disponibil și în germană și slovene), grupul 2 (disponibil și în croată, maghiară și slovacă) și grupul 3 (disponibil și în bulgară, Română și sârbă) au fost dezvoltate. Acestea, împreună cu planul de actiune derivat al acestuia ajută la realizarea tranziției la o economie circulară.

 Instrumente de finanțare in această secțiune, vă prezentăm diferite posibilități de finanțare cu privire la modul de finanțare a proiectelor cu economie circulară în companii, organizații de cercetare și dezvoltare și instituții publice. În plus, oferim un concept pentru o zi de investitor, cu accent special pe crowdfunding, instrumente de luare a meciurilor pentru a sprijini colaborările dintre știință și industrie. Mai mult, un raport informează despre investițiile parteneriatului public-privat în economia circulară și oferim câteva informații de bază despre achizițiile publice ecologice (circulare). Pentru a citi informațiile complete despre instrumentele de finanțare, vă rugăm să faceți clic aici și să aflați mai multe.     Instrumente de finanțare pentru economia circulară     Instrumente de reglare a meciurilor interregionale   

Despre caseta de instrumente Economie circulară

Acest amestec de diferite instrumente și materiale îmbunătățește capacitatea de cercetare și dezvoltare, organizații de susținere a întreprinderilor, organisme publice de a demara implementarea economiei circulare în regiunea Dunării și de a-și elibera potențialul de creștere economică durabilă. Pentru a afla mai multe despre economia circulară și cutia cu instrumente pentru inovarea economiei circulare a MOVECO, vă rugăm să vizitați și platforma noastră: www.danube-goes-circular.eu Pentru mai multe informații despre proiectul MOVECO, vă invităm să vizitați site-ul nostru web și să ne urmați pe rețelele de socializare. Dacă doriți să vă împărtășiți gândurile despre economia circulară sau dacă sunteți interesat să primiți buletinul MOVECO de două ori pe an, informați-ne și trimiteți un e-mail la moveco@bayfor.org.