La data de 13 martie 2019, la un an de la începerea proiectului Start-Up Plus în Nord-Vest, prima etapă a acestuia s-a încheiat cu succes. Astfel, până în prezent, s-au desfășurat activități de recrutare a grupului țintă, s-au derulat cursuri gratuite de competențe antreprenoriale pentru 117 beneficiari din județul Bistrița-Năsăud și au fost organizate 2 concursuri de planuri de afaceri în urma cărora 12 viitori antreprenori din județul nostru au fost selectați pentru a beneficia de o finanțare nerambursabilă de maximum 178000 lei. În perioada 25 februarie – 13 martie, aceștia au desfășurat stagii de practică și au avut ocazia de a participa la activități specifice domeniilor lor sub îndurmarea unor manageri de succes.
În perioada următoare, 10 beneficiari vor primi în mod gratuit servicii de consultanță în vederea pregătirii afacerii și desfășurării procedurilor legale specifice înființării, urmând ca în maximum 6 luni aceștia să înceapă implementarea planurilor de afaceri, cu sprijinul experților din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în timp ce alți 2 beneficiari din județul Bistrița-Năsăud vor beneficia de îndrumare din partea partenerului CENPO – Centrul pentru Politici Publice Cluj-Napoca.
Felicitări participanților și succese cât mai răsunătoare viitorilor antreprenori!
Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud implementează, în parteneriat cu solicitantul Asociația “Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Satu-Mare și Centrul pentru Politici Publice, proiectul „Start Up Plus în Nord-Vest”, contract POCU/82/3/7/103946. Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară: Locuri de muncă pentru toți, Operațiunea: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.
Obiectivul proiectului este creșterea ocupării în regiunea Nord-Vest prin susținerea înființării și dezvoltării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană. Valoarea totală a proiectului este de 18.635.695 lei, din care cofinanțarea UE este în valoare de 15.779.946,78 lei. Proiectul este implementat în perioada 14 martie 2018 – 13 martie 2021. În urma implementarii proiectului vor rezulta: 63 IMM-uri finanțate cu maxim 178.000 lei fiecare.