- Spune-ne cateva cuvinte despre tine. Cine esti tu antreprenorule?
Sunt Hadarau Cristina Elena, profesoara de limba romana si limba engleza. Am o vechime la catedra de aproape 25 de ani. Am avut ocazia sa fiu colega de catedra cu elevi pe care i-am invatat. Inca nu ma pot defini ca antreprenor. Poate ca, alegand sa dezvolt in afacere acelasi domeniu de activitate, am ramas in sinea mea aceeasi profesoara.
- Ce te-a determinat sa faci acest pas urias in viata ta profesionala si sa-ti asumi acest risc?
Nu am visat nici macar o clipa sa devin antreprenor. Cursul de Start-up plus de la CCI Bistrita este singurul motiv. Am luat notite, am dat examenul, am depus planul de afaceri, am castigat. Inca sunt la capitolul depasirii propriilor bariere.
- Care sunt calitatile personale care crezi ca te ajuta sa reusesti cu aceasta afacere?
Munca, rabdare, increderea in oameni, dragostea pentru copii.
- Cum ti-a venit ideea de afaceri?
Am avut doua idei de afaceri. Aceasta idee a fost incurajata de formatorul cursului. Probabil a fost alegerea corecta, din moment ce am scris cu usurinta planul de afaceri si am vizualizat imediat ceea ce vreau sa fac.
- Este un domeniu in care ai experienta si expertiza sau ai iesit din zona de comfort si incerci ceva nou si diferit fata de ce facea-i pana acum?
Am ales domeniul in care am experienta. Acest lucru este de real folos.
- De ce acum? Ai fi incercat si daca nu aparea oportunitatea acestei finantari?
Nu cred ca as fi incercat fara aceasta finantare. Program de meditatii este posibil, dar dotarile materiale, facilitatile pe care le-am dobandit nu ar fi posibile.
- O scurta descriere a ideii de afacere.
MAGIC SCHOOL va fi un centru educational care sa combine nevoia de achizitii la materiile de studiu de la scoala cu formarea de deprinderi si comportamente pentru viitor. Dupa programul solicitant de la scoala dorim sa le asiguram copiilor un cadru primitor si reconfortant. In contextual actual, rolul familiei in viata copilului este periclitat de programul de lucru solicitant al parintilor, de aceea vrem sa venim cu un concept nou, familia de la scoala. Dorim sa preluam din vechile atributii ale bunicilor, ale parintilor care reuseau sa isi invete copiii si despre viata. Vom acorda o importanta deosebita activitatilor nonformale. Astfel copiii se vor putea relaxa in camera de odihna. Vom citi impreuna povesti, vom canta, ne vom costuma in personaje din lecturile copilariei sau vom fabrica diferite obiecte din lemn, lut, materiale textile, etc.
Dotarile materiale si personalul angajat prezinta avantaj fata de piata existent. Un cadru calificat care se ocupa permanent de elevi, avantajul orelor de engleza, serviciile soferului care va asigura si servicii de supraveghere a copiilor la venire, la plecare.
Totodata, vom veni in sprijinul elevilor din ciclul gimnazia si liceal care doresc sa isi pregateasca examenele de final de ciclu scolar. Ei vor putea beneficia de dotarile centrului pentru a pregati portofolii sau referate scolare Programul pentru vacante va veni in sprijinul familiior care intampina greutati cu supravegherea copiilor. Vom organiza activitati la centrul educational sau tabere de vara. Pentru viitor intentionam atragerea de profesori de mai multe discipline si extinderea ofertei educationale.
- Care sunt asteptarile tale ca antreprenor?
Asteptarile mele sunt: sa fac copiii fericiti, sa lucrez cu colege implicate, sa reusim sa rasplatim investitia primita prin valoare adusa in viata copiilor, sa ajungem la idei mai bune, mai creative.
- Cum iti vezi afacerea in 3 ani? Dar in 5 ani? Explica de ce crezi ca previziunile tale s-ar putea indeplini.
In primul rand visez sa am un spatiu personal pentru after school. As dori sa pot avea mai multe grupe, sa pot oferi meditatii pentru elevii de gimnaziu si liceu la un nivel mai mare. Printr-o regandire a ofertei educationale, prin acumularea de experienta si formarea unor abilitati antreprenoriale cred ca reutita poate fi posibila. In primul rand trebuie sa ma dezvolt eu, pentru a reusi sa obtin o versiune mai curajoasa a propriilor idei.
- A trecut deja un an de cand ai pornit pe acest nou drum. Ce lucruri noi si utile ai invatat pe parcurs?
Cifre, termene, oferte, selectie de oferte, contracte, corelare, detalii, prioritati, sa nu renunt niciodata…
- Ce sfaturi ai da celor care doresc sa devina antreprenori?
Gandeste si munceste, munceste si gandeste pentru ca vine ziua cand va trebui sa-ti aduci aminte de fiecare detaliu!