Ne apropiem de finalul primului an al proiectului Start-up Plus, ajungând la ultima activitate a proiectului din această etapă: organizarea stagiilor de pregătire – practică pentru cei 12 beneficiari din judetul Bistrita Nasaud, respectiv 63 la nivel de Regiune Nord-Vest, ale căror planuri de afaceri au fost selectate spre finanțare (lista acestora este disponibilă la acest link http://www.startup.prois-nv.ro/finantare/concursuri/rezultate/rezultate-selectie-c2). Această activitate urmează să se încheie la 13 martie 2019 și presupune planificarea, derularea stagiilor și pregătirea dosarului de raportare a activității către OIR.
Stagiile se organizează în întreprinderi existente şi funcţionale, cu obiect de activitate similar sau din aceeași grupă CAEN cu cea a afacerilor care vor fi finanţate prin proiect în Regiunea Nord Vest (judeţele Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud).
Activitatea are ca scop sprijinirea celor care beneficiază de mentorat prin activităţi şi metode de instruire, practică, strategie, consiliere, schimb de bune practici şi transfer de know-how, utile în iniţierea şi dezvoltarea viitoarei afaceri. Se urmărește înţelegerea de către cursanți a modului de funcţionare a unei întreprinderi al cărei obiect de activitate se regăseşte în aceeaşi grupă CAEN cu cea a întreprinderii pe care o vor înfiinţa şi dobândirea de cunoştinţe, abilităţi şi comportamente necesare punerii în practică a planului de afacere declarat câștigător.
Stagiile de practică durează de 40 de ore şi se desfășoară sub îndumarea unui mentor cu peste 3 ani experienţă în domeniu din organizaţia gazdă. Mentorii vor fi disponibili pentru îndrumarea cursantului în vederea realizării stagiului de pregătire și vor facilita implicarea în derularea acestor stagii a managerilor și angajaților întreprinderii relevanți pentru nevoile cursantului.
Stagiul de pregătire se va finaliza prin predarea de către fiecare cursant (în original și în copie-format electronic), la trei zile de la finalizarea stagiului, dar nu mai tarziu de 13 martie 2019, a unui dosar de practică ce va cuprinde instrumente de monitorizare a activităţii şi rezultatul activităţii.
Dosarul de practică va include următoarele instrumente de monitorizare a activității:
– acordul/ contractul tripartit semnat de: întreprinderea care găzduiește stagiul, practicant și organizația care gestionează proiectul în județul Bistrița-Năsăud, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.
– contractul de prestari servicii cu mentorul
– CV-ul mentorului (semnat pe fiecare pagină și datat, însotit de copii la documente justificative care atestă experiența specifică în domeniu de peste 3 ani, copie carte de identitate)
– raportul de practică
– copia CIF (dupa caz inclusiv certificatul constatator ONRC pentru demonstrarea unui cod CAEN secundar).
Urăm mult spor tuturor cursanţilor în aceste stagii de practică și așteptăm cu nerăbdare rezultatele acestora, esențiale pentru succesul viitorului lor start-up!