Formarea profesională ajută la actualizarea și îmbunătățirea abilităților existente, precum și la dobândirea unor noi competențe care sunt relevante pe piața muncii
In contextul evoluției rapide a tehnologiei și în special al digitalizării, angajații sunt nevoiți să țină pasul cu aceasta, să-și dezvolte abilitățile astfel incât să fie competenți la locul de muncă.
Formarea continuă permite adulților să se adapteze la noile tehnologii, tendințe și cerințe ale pieței, într-o lume aflată în continuă schimbare
Persoanele care participă la cursuri de formare profesională au, în general, șanse mai mari de a găsi un loc de muncă , de a se adapta la piața muncii și de a avansa în carieră.
Dobândirea de noi competențe poate duce la o mai bună performanță profesională, ceea ce, la rândul său, poate spori satisfacția și motivația la locul de muncă.
Participarea la cursuri de formare oferă oportunități de a întâlni alți profesioniști din domeniu, ceea ce poate duce la colaborări sau la găsirea de noi oportunități de muncă
Adulții care investesc în formarea profesională au, de obicei, șanse mai mari să obțină salarii mai mari și să își îmbunătățească situația financiară.
Multe programe de formare profesională sunt concepute pentru a se adapta programului de lucru al adulților, oferind opțiuni de învățare online sau cursuri seara și în weekend.
Prin dobândirea de noi cunoștințe și competențe, adulții pot să își crească încrederea în propriile abilități și să devină mai proactivi în cariera lor
O forță de muncă bine pregătită contribuie la dezvoltarea economică a comunității și poate sprijini inovarea și competitivitatea locală.