START UP AIR, proiectul care te ajută să îți transformi
pasiunea în business
Ianuarie 2018. Cluj-Napoca
Asociația Inceptus România, împreună cu partenerii săi – Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Fiatest SRL şi Patronatul Tinerilor Întreprinzători Cluj – implementează începând cu 10 ianuarie 2018 proiectul START UP AIR – Antreprenoriat Inovativ în regiunea Nord-Vest.
Oamenii din Transilvania sunt cunoscuți pentru spiritul liber și creativ. Credem cu tărie că fiecare dintre noi are o pasiune pe care, măcar pentru o secundă, s-a gândit cum ar fi să o transforme într-un business. Cum ar fi ca visul să devină realitate? E greu să ai propria afacere? Cât trebuie să investesc? Acum e momentul să răspundeți la aceste întrebări! Proiectul Start Up AIR – Antreprenoriat Inovativ în regiunea Nord-Vest este oportunitatea de care aveți nevoie!
Proiectul se va derula pe o perioadă de 36 luni (ianuarie 2018 – ianuarie 2021) și beneficiază de cofinanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Programul START UP PLUS, Axa prioritară 3 “Locuri de muncă pentru toți”, Obiectivul specific 3.7. “Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”.
Cui ne adresăm? Proiectul START UP AIR – Antreprenoriat Inovativ în Regiunea Nord-Vest este adresat persoanelor din regiunea Nord-Vest (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj) și își propune dezvoltarea competențelor antreprenoriale, inclusiv instruiri privind dezvoltarea de afaceri non-agricole cu accent pe tehnologii inovatoare sau domenii de activitate cu un grad mare de inovare.
Valoarea totală a proiectului este de 14.629.136,72 lei, din care 99,61% reprezintă finanţare nerambursabilă.
Proiectul START UP AIR urmărește implicarea a 450 de persoane din regiunea Nord-Vest, iar dintre acestea, 400 vor participa la programul de formare antreprenorială autorizat ANC, prevăzut în proiect. Tuturor persoanelor înscrise în proiect li se oferă posibilitatea participării la concursul de planuri de afaceri.
Cine te va învăța despre antreprenoriat?
Știm că e greu la început. Sunt foarte multe întrebări și nu știm exact ce trebuie făcut. De aceea, prin proiectul nostru dorim să vă pregătim pentru ceea ce urmează. Cursul de dezvoltare antreprenorială este cea mai bună metodă. Vei avea parte de module aplicate și exerciții practice alături cei mai buni traineri în domeniu: Florin Șomodi și Bogdan Diaconu.
Cine se poate înscrie în proiectul nostru? Principalele condiții de selecție și participare sunt:
- să aibă vârsta peste 18 ani la data înregistrării în proiect;
- să aibă reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban al regiunii Nord-Vest;
- intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban al regiunii Nord-Vest;
- creează şi menține două locuri de muncă în cadrul afacerii;
- nu este acționar majoritar în altă firmă în același domeniu de activitate;
- statutul pe piața muncii este de angajat, șomer sau persoană inactivă;
Cele mai bune 60 planuri de afaceri care vor viza înfiinţarea unei afaceri durabile în regiunea Nord-Vest vor primi finanțare, precum și servicii personalizate de consiliere, consultanță și mentorat pentru dezvoltarea afacerii inițiate.
Finanțarea acordată (ajutor de minimis) este în valoare de aproximativ 33.329 euro (echivalentul în lei) pentru fiecare Plan de Afaceri selectat. Se va asigura susținerea și promovarea continuă a afacerilor finanțate și după finalizarea proiectului.
De ce să alegi proiectul nostru? | Câteva motive prin care ne diferențiem
- oferim finanțare pentru mai multe persoane;
- nu este obligatorie contribuția proprie – toți banii sunt nerambursabili
- primești o parte din finanțare (75%) mai repede decât crezi: spre deosebire de alte programe, prima parte din finanțare intră în contul tău imediat ce ai finalizat procesul de înregistrare a firmei;
- am ales cei mai buni traineri cu care să înveți tainele antreprenoriatului
- beneficiezi de consiliere, consultanță și asistență pentru dezvoltarea și înființarea afacerii
Toate serviciile oferite beneficiarilor proiectului sunt gratuite.
Asociatia Inceptus Romania este formată dintr-o echipă de tineri profesioniști și voluntari responsabili cu competențe relevante în domeniul fondurilor nerambursabile, antreprenoriat și organizare cursuri de formare profesională. De-a lungul existenței, Asociația Inceptus România a implementat cu succes peste 10 proiecte cu finanțare europeană și națională în domeniul formării profesionale, educației, culturii, mediu și cooperare transnațională.
MANAGER PROIECT
Anca-Andreea MICLEA
Cluj-Napoca, Str. Anatole France nr.22
Facebook: facebook.com/ProiectStartupAIR
E-mail: startupair.biz@gmail.com
Website: www.startupair.ro
Înscrieri aici: http://bit.ly/inscrieri-startupair