Proiectul MAGIC
Pentru a cuprinde mediile de lucru IND4.0 într-o companie, formarea și calificările lucrătorilor săi calificați trebuie adaptate pentru a răspunde noilor cerințe ale acestei abordări interdisciplinare. De exemplu, inginerii de servicii nu numai că au nevoie de o experiență mecatronică practică, ci și de cunoștințe despre infrastructurile IT, astfel încât aceștia să poată lucra la un nivel înalt pentru a rectifica staționările mașinilor cât mai repede posibil.
Competențele interdisciplinare devin din ce în ce mai importante, motiv pentru care este necesar să se adapteze abilitățile și abilitățile predate pentru diferite meserii. Cunoașterea din Industrie 4.0 ca un factor de aprovizionare pentru producția globală este considerată importantă pentru dezvoltarea afacerilor și spiritul antreprenorial, inovarea și competitivitatea IMM-urilor din țările partenere. Este necesar ca, în acest caz, părțile interesate de instituțiile de învățământ superior din Islanda și din România să coopereze cu părțile interesate din industrie, reprezentate în acest caz de o Cameră de Comerț (RO) și de un birou de consultanță tehnică (MT) care face parte din Digital Abilități și locuri de muncă, să-și unească forțele pentru a lua măsuri și a dezvolta un mijloc prin care să pregătească oamenii capabili să îmbrățișeze provocările aduse celei de-a patra revoluții industriale. Relevanță pentru Programul Granturilor din SEE este faptul că obiectivul principal al acestui proiect este de a dezvolta astfel materiale de instruire inovatoare pentru a instrui și echipa instructorii instituțiilor de învățământ superior cu competențe și competențe relevante din industria 4.0.
Calitatea la nivel înalt pentru aceste materiale va fi garantată de calitatea partenerilor proiectului, care au colectiv un corp de expertiză pe industria 4.0, antreprenoriatul tehnologic, IMM-urile, precum și Global Manufacturing.